Wijnbar Het Eigendom, gevestigd in een historisch pand op de Witte de Withstraat en al sinds de opening in november 2011 een echte aanvulling in het horeca-aanbod van de straat. Borrel, petit diner, goede wijnen en een ongedwongen ambiance maken deze zaak tot een drukbezochte hotspot.

In het hart van de Witte de Withstraat, dé meest bruisende straat van Rotterdam, ligt wijnbar Het Eigendom. Met hoge ramen, sfeervolle interieur en ruime bar, is de zaak een echte eyecatcher in de straat. Sinds de opening is Het Eigendom een druk bezochte hotspot waar zakenmensen, collega’s, geliefden en vriendengroepen samenkomen onder het genot van een goed glas wijn en heerlijke borrelhapjes, uitgebreide lunch, een petit diner of een gezellige avond uit.
 
Onze wijnkaart is zeer uitgebreid; Met 135 wijnen op de kaart, waarvan er 35 per glas te bestellen zijn, worden de smaakpapillen op scherp gezet. Daarnaast kunnen er, zowel ‘s middags als ’s avonds, ook gerechten besteld worden van het petit diner menu. Met daarop meer dan twintig verschillende kleine gerechten, passend bij de wijn, bereid door chef-kok Etiënne Kool.  
 
Spraakmakende roots 
Het gebouw waar ‘Het Eigendom’ in gevestigd is, stamt uit de jaren ‘40 en is ontworpen door architect Leendert van der Vlugt. In die tijd was dit pand het hoofdkwartier van de Vereniging Eigen Huis van de Witte de Withstraat. De naam ‘Het Eigendom’ verwijst nog naar het eigen bezit van deze Verenging Eigen Huis. Het etablissement is teruggebracht naar de oorspronkelijke staat en dit zorgt ervoor dat het pand een warme en gezellige uitstraling heeft, waardoor mensen zich er meteen thuis voelen.
 
Een nieuw avontuur
Nadat Kick Smol Het Eigendom in november 2011 heeft opgezet en er een groot succes van heeft gemaakt, wordt precies twee jaar na de opening het stokje overgedragen aan Esther en Pieter den Haan - Mellegers. Met ruim 20 jaar horeca-ervaring, komt dé droom voor hen uit: een eigen zaak. Samen met sommelier Casper van Welzen, chefkok Etiënne Kool en het hele team willen zij Het Eigendom nog meer laten bloeien, dan dat het al doet. Met echte Rotterdamse mentaliteit en veel enthousiasme wordt het concept voortgezet en gaan we het avontuur aan.